Hello Fresh alternatief

HelloFresh is een van de meest succesvolle maaltijdboxen van Nederland. De grote mate van variatie in hun assortiment heeft veel Nederlandse huishoudens ertoe doen besluiten om een Hello Fresh maaltijdbox te proberen. Toch zijn er ook alternatieven voor Hello Fresh die zeker het proberen waard zijn. Google is vaak je vriend als je een alternatief voor iets zoekt, maar toch vind je daar niet altijd het complete overzicht aan alternatieven. Daarom hebben wij op deze pagina zoveel mogelijk HelloFresh alternatieven weten te verzamelen en houden dit voortdurend actueel door vergelijkbare leveranciers van maaltijdboxen op te nemen in deze lijst.

Alle alternatieven voor HelloFresh.

Het fenomeen maaltijdbox begint langzaam een bekendheid te krijgen in de Nederlandse huishoudens. Steeds meer partijen betreden de markt met een maaltijdbox. Het is echter niet zo dat al deze maaltijdboxen als een alternatief voor de HelloFresh maaltijdbox gelden. Kenmerkend voor HelloFresh is namelijk dat het bedrijf haar abonnementen geheel volgens de wensen van de klant aanbiedt. Dit geld zeker voor de samenstelling van de maaltijdbox maar ook de landelijke levering en de optie om op elk moment je abonnement stop te kunnen zetten.

1. Marley Spoon.

Op dit moment is Marley Spoon toch wel een van de bekendste maaltijdboxen in Nederland naast HelloFresh. Marley Spoon presenteert zichzelf als de betere maaltijdbox, wat inhoud dat er erg gelet word op voedselverspilling aan de kwaliteit van de producten in de box. Ook bij Marley Spoon krijg je elke week nieuwe recepten die bedacht zijn door de chefs van het bedrijf.

Meer informatie over Marley Spoon

2. Allerhande Box.

Genieten van Albert Heijn producten met het gemak van een maaltijdbox, dat is het voordeel van de Allerhande Box. Eigenlijk bestel je Albert Heijn producten zonder dat je na hoeft te denken wat je vanavond zult gaan koken. Als HelloFresh alternatief onderscheidt deze maaltijdbox zich voornamelijk doordat hij geheel zonder een abonnement is te bestellen. Wat wel opvalt is dat Albert Heijn de keuze tot samenstellen vrij beperkt heeft gehouden. Doordat Albert Heijn in heel Nederland winkels heeft, is ook afhalen van deze maaltijdbox mogelijk. Uiteraard kan de Allerhande box ook gewoon thuis worden bezorgd.

Meer informatie over Allerhande box

3. De Familiebox.

De familiebox biedt je elke week 15 nieuwe gerechten die je volledig kunt afstemmen op je gezin. De Familiebox ging eerst door het leven onder de naam Mathijs Maaltijdbox maar is na de overname hernoemd naar de Familiebox. Deze maaltijdbox is er vanaf porties die genoeg zijn voor twee tot drie personen en dit kan uitgebreid worden tot een box waar vijf personen heerlijk van kunnen eten. Wanneer je even een week geen behoefte hebt aan De familiebox kun je in het account aangeven dat je. een weekje wilt overslaan.

Meer informatie over de Familiebox

4. Willem&Drees.

Willem&Drees maaltijdbox is zeker een alternatief voor HelloFresh maar presenteert zichzelf wel echt als een unieke box. De Willen&Drees box is samengesteld met biologische producten van lokale boeren. Dit zie je sterk terug in de samenstelling van de recepten. Het bedrijf werkt namelijk echt met seizoensproducten. In een tijd waarin duurzaamheid voorop staat is het mooi om te zien dat deze partijen rechtstreeks aan de boeren betaald. Dit zorgt voor een korte doorlooptijd van oogst tot bord en houd daarnaast de prijs van deze maaltijdbox scherp. Wat ons ook opvalt is dat Willem&Drees naast de boxen die voor het aantal personen samen te stellen is, ook boxen aanbiedt voor een specifiek doelgroep. Denk hierbij aan de koolhydraat bewuste box maar ook een box met enkel groente en fruit. Van Nederlandse bodem uiteraard!

Meer informatie over Willem & Drees

5. De Krat.

Super gaaf en uniek HelloFresh alternatief. Maaltijdbox producent de Krat is sinds 2010 op de markt. Waar vele andere maaltijdboxen in een kartonnen doos worden bezorgd, krijg je bij De Krat de producten in een unieke houten krat thuisbezorgd. Net als Willem&Drees maaltijdbox komen de producten van lokale Nederlandse boeren wat deze box extra interessant maakt.

Meer informatie over de Krat

6. Ekomenu.

Voor de echte duuzaamheid liefhebbers onder ons is er de Ekobox. In het gehele proces houdt deze partij rekening met onze impact op het milieu. Zo worden alle maaltijdzakken in recyclebaar papier verpakt en zijn zelfs de etiketten en verpakkingen plasticvrij en recyclebaar. Alle producten komen van lokale Nederlandse partijen en elke week worden 15 nieuwe recepten uitgewerkt waarin enkel streekproducten zijn verwerkt.

Meer informatie over Ekomenu