Ekomenu maaltijdbox

Ben je van plan om met een foodbox te gaan koken in de toekomst maar weet je nog niet welke foodbox aansluit op jouw wensen? Dan is de Foodboxwizard een heel handig hulpje om uitkomst te bieden. De Foodboxwizard stelt je namelijk een aantal vragen en komt dan met een advies voor een foodbox die helemaal aansluit bij jouw wensen en gezinssamenstelling. Zo zie je door de bomen het bos wél weer. Zo is een van de opties een Ekomenu foodbox. Zoals de naam al zegt, je krijg hierbij een foodbox gevuld met alleen biologisch eten.

Ekomenu is een foodbox die propvol gevuld is met biologische producten. Verantwoord voor jou en voor het milieu dus! Je kan elke week met Ekomenu kiezen uit 15 recepten. Kies welk recept jou lekker lijkt en je krijgt de ingrediënten geleverd. Of je nu vegetarisch bent of een koolhydraatarm dieet volgt, al dit is mogelijk met de recepten van Ekomenu. Verrassend flexibel dus! En de foodbox wordt bij je thuis afgeleverd. Het is ook mogelijk om de box zelf op te halen als dat jou beter uitkomt! Zo hoef je niet een avond thuis te zijn om de foodbox in ontvangst te nemen.

Biologisch eten met een foodbox van Ekomenu

Een groot voordeel van een foodbox is dat je niet meer zelf hoeft na te denken wat je wilt eten die avond. Je hoeft niet meer naar de supermarkt en eindeloos naar de schappen te turen. Om vervolgens naar huis te keren met of inspiratieloos eten.. Of dat het idee dwarszit dat je dan vervolgens nog moet koken. Dat kost alleen maar veel tijd en energie! Zou je hierop willen besparen? En wil je biologisch eten? Dan is een foodbox van Ekomenu misschien wel jouw box.

Verse ingrediënten

De ingrediënten van Ekomenu zijn supervers. Ze werken direct samen met de boeren en zorgen dat alleen de beste ingrediënten in de box zitten. Ook zijn er geen toegevoegde E-nummers of chemicaliën in het eten. Zo ben je dus echt verantwoord bezig! De producten zijn veelal seizoensgebonden. Dus je krijgt eigenlijk wat het land schaft. En dat is een mooie manier om goed met de natuur om te gaan. Laat je leiden door het ritme van de seizoenen. 

Kies voor jouw leefstijl

Welke leefstijl past bij jou? Wil je koolhydraatarm eten of wil je vegan eten? Of is een gluten-lactosevrije maaltijd de ideale optie voor jou? Of wil je even tijdelijk de maaltijdbox aanpassen omdat je zwanger bent? Ja, ook hier heeft Ekomenu rekening mee gehouden.

Door je Leefstijl bij Ekomenu vast te leggen, krijg je de recepten voor jou te zien. Je kan ook nog van recept wisselen trouwens, het is niet dat je deze recepten dan per se moet kiezen elke week! Lekker flexibel wanneer het jou uitkomt.

Beter voor het milieu

Door een foodbox te bestellen, weet je zeker dat de porties goed zijn afgemeten. Zo heb je zelf geen waste. Dat gebeurt waarschijnlijk wel af en toe als je zelf boodschappen doet.. Soms is het lastig inschatten en zit je met een hele groentebak vol die je nog allemaal op tijd op moet eten. Niks van dit soort problemen met een foodbox!

Verschillende boxen

Er zijn verschillende opties bij Ekomenu. Zo moet je dus allereerst je leefstijl bepalen. Zo krijg je al een beetje een idee welke recepten bij jouw leefstijl passen. Je kan vervolgens kiezen uit boxen voor twee personen of voor vier personen. Dat ligt maar net aan je gezinssamenstelling natuurlijk. Je kan helemaal zelf bepalen welke recepten je wekelijks in je box wilt hebben. Als je je leefstijl hebt gekozen, dan ben je zeker nog vrij om dit aan te passen naar andere recepten die je voorbij ziet komen. Zo bepaal je helemaal zelf wat je een die week! Als je de box ontvangt zal je zien dat alles handig is verpakt. Zo zit alles in één zak voor een maaltijd. Je hoeft dus niet de hele doos door te spitten voor die ene teen knoflook. Nee, dat zit allemaal al in de zak voor je. Hoe handig is dat! En ben je er een week niet? Dan zet je deze gewoon even op pauze. Dit kan je gewoon makkelijk aanpassen op je eigen pagina. Ben je van het vooruit plannen? Dan kan je dat zeker doen in het overzicht. 

Laat de kok in je naar boven komen

Ben je eigenlijk helemaal geen fan van koken? Dat zou best kunnen, aangezien je erover nadenkt om een foodbox te nemen. Maar wie weet kan je de kok in je naar boven laten komen! Door de vaak simpele recepten die snel op tafel staan en door de verrassende combinaties, kan dit heel inspirerend zijn. Misschien ben je zelfs wel een beetje trots wat je op tafel hebt gezet! Gebruik dan ook zeker de recepten als inspiratie voor andere dagen. Maak deze weer zo na of ga experimenteren. Wedden dat er iets leuks uitkomt als je enthousiast aan de slag gaat? 

De maaltijden van Ekomenu zijn ook geschikt voor kinderen. Het nemen van een foodbox is trouwens een goede manier om je kinderen te laten wennen aan een gevarieerd dieet! Doordat er veel met seizoensgroenten wordt gewerkt, staat er elke keer weer iets anders op het menu. Misschien zijn het wel groenten die je kinderen nog nooit gegeten hebben! Het is leuk om ze op deze manier kennis te laten maken met de producten. 

De Foodboxwizard geeft jou gegarandeerd het juist antwoord!

Met de Foodboxwizard kan je zien welke foodbox precies bij jou past. Ben je met een gezin van vier? Wil je heel snel een simpele maaltijd op tafel hebben? Wil je graag dat er rekening mee wordt gehouden dat je vegetarisch bent? Op al deze vragen van de Foodboxwizard kan jij antwoord geven. Er zal dan een gepast advies uitrollen. En dat is heel handig, want je hoeft zelf niet meer op zoek naar een foodbox aanbieder! Bovendien weet je zeker dat het antwoord de juiste optie is voor jou.