De Krat maaltijdbox

Een (h)eerlijke maaltijd met een foodbox klinkt ideaal toch? Met de foodboxwizard kan je kijken welke foodbox bij jouw wensen past. De Foodboxwizard vergelijkt allerlei aanbieders van foodboxen en zorgt dat de juiste optie aan jou gegeven wordt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en sluit de foodbox precies aan op jouw wensen! Hoe handig is dat? Heel handig dus!

Ben je erg van biologisch en eerlijk eten? Dan is een foodbox van de Krat misschien wel iets voor jou. Je kan dan binnen een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel zetten met eerlijke en biologische ingrediënten. Dat is nog eens verantwoord koken. Doordat de Krat erg flexibel is voor welke week je de box wilt hebben, past het bij een druk schema. Ben je vaak en week van huis of ga je weleens op vakantie? Dan kan je de box gewoon even stopzetten. Wat de Krat net even anders maakt? Je krijgt een korting als je de box zelf ophaalt in Amsterdam. Dan hoef je dus niet thuis te wachten tot de box arriveert. Je kan bij ze langsgaan op meerdere tijdstippen per week! 

Verse ingrediënten

De Krat maakt alleen maar gebruik van verse ingrediënten. Dit komt doordat het vers van het land komt. Niet te veel poespas, gewoon goede ingrediënten waar je lekkere gerechten mee kan maken. Doordat er recepten meegeleverd worden, kan je de ingrediënten daarvoor gebruiken. Het is niet mogelijk om bij de Krat zelf de recepten een week van tevoren te kiezen. De boxen zijn wat ze zijn. Dus hou je af en toe van een verrassing? Dan is dit een goede optie! Doordat de ingrediënten van het seizoen zijn, weet je zeker dat je goed eten krijgt. 

Kwaliteit staat voorop

Bij de Krat hebben ze een aantal dingen hoog in het vaandel staan. Zo moeten de producten zoveel mogelijk van lokale boeren kopen. Niks geen grote inkoop, maar juist een afname bij de kleinere partijen. Zo wordt de lokale economie gestimuleerd! En krijg je goede producten natuurlijk. Ze zorgen ook voor de nodige keurmerken van hun producten. Zo weet je zeker dat je er goed eten op je bord ligt. Daarnaast ondersteunen ze ook initiatieven zoals de Voedselbank.

No waste beleid

Wat je tegen kan komen in een foodbox van de Krat, is dat de formaten van de groenten af kunnen wijken dan de A klasse in de supermarkt. Want waarom zou je niet gewoon een kromme komkommer kunnen eten? Door op deze manier goed om te gaan met producten die de supermarkten niet willen verkopen, is er minder waste. En daar wordt iedereen blij van! Een ander  onderdeel van hun No waste beleid is dat alles wat over blijft naar een goed doel gaat. Het is immers zonde om weg te gooien als de producten nog prima eetbaar zijn! En zo zijn de Voedselbank en andere initiatieven natuurlijk meer dan blij met dit soort regels. 

Gemak met bestellen

Het is makkelijk bestellen bij de Krat. Je kan eerst kiezen voor een proefbox om te kijken of het eigenlijk wel iets voor je is. Ben je erg tevreden? Dan kan je het uitbreiden naar een abonnement. Het is heel fijn dat je eerst even een keer kan kijken of het iets voor je is. En als het je wel bevalt om niet meer te hoeven nadenken over gerechten, laat staan alles mee te sjouwen van de supermarkt, dan is een abonnement de perfecte oplossing. 

Recepten om mee te smullen

De recepten bij de Krat worden elke week samengesteld. Het is niet mogelijk om zelf een aantal recepten te kiezen die je in de box wilt hebben. Het nadeel? Je kan niet kiezen. Maar het voordeel? Je gaat misschien wel je grenzen verleggen! Eten wat de pot schaft, maar dan op een vriendelijke manier. Daag jezelf uit met nieuwe recepten. De recepten worden elke week geupdate, zo kan je een week van tevoren zien wat je de week erop kan verwachten. 

Soorten boxen bij de Krat

Je hebt bij de Krat vier soorten boxen. Te noemen: de Gezinskrat, Weekendkrat Extra, Gemakskrat en de Vegetarische Gemakskrat. In de Gezinskrat zit eten voor een heel gezin, dat spreekt eigenlijk wel voorzich. Je kan aangeven met hoeveel personen je bent. Klinkt de Gemakskrat je als muziek in de oren? Hier zitten ingrediënten in waar je een makkelijk maaltijd mee kan bereiden. Ideaal als je snel een hap wilt hebben ’s avonds! Of hou je ervan om in het weekend uitgebreider te koken? Trek je dan het liefst de lekkerste ingrediënten uit de kast? Dan is een Weekendkrat Extra dus perfect voor jou. Kies eventueel wat extra ingrediënten als je meer eters over de vloer krijgt. Of als je een borrel hebt en lekkere kaas erbij wilt hebben. Allemaal mogelijk! 

Voor kids

De Krat is ook perfect als je een gezin met kinderen hebt. De gerechten zijn zonder al te heftige smaken. En het is een heel leuke manier om je kinderen gevarieerd te leren eten! Want misschien zou je bepaalde dingen in de supermarkt niet kopen. Omdat je eigenlijk niet weet hoe je het moet koken of bereiden of omdat je simpelweg niet gewend bent om andere producten te kopen. Door je kinderen (en jezelf) daarmee in aanraking te brengen, verbreed je de horizon! En je doet gelijk nieuwe inspiratie op voor andere dagen om zelf een maaltijd op tafel te zetten waarvan je de ingrediënten bij de supermarkt hebt gehaald. 

Verantwoord eten

Een foodbox van de Krat is dus erg verantwoord. Het is verantwoord voor jezelf omdat je goeie en verse ingrediënten eet. Denk aan de vitamientjes! Maar ook doordat de Krat met haar beleid goeie dingen doet voor de wereld. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij. Bij de Krat zelf is er geen waste en doordat alles is aangepast naar het formaat van je gezin, zal je zien dat je zelf ook geen waste hebt. Want niets zo zonde als je boodschappen hebt gedaan en helaas aan het eind van de week dingen moet weggooien omdat het over datum is! Of dat je veel te veel gekookt hebt en het wegdoet… 

Foodboxwizard biedt uitkomst

De Foodboxwizard helpt jou met het kiezen van een juiste foodbox. Een foodbox die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo zorg je ervoor dat je op een snelle en gezonde manier lekker eten op tafel kan toveren. En dat voor een paar dagen in de week! Ben je van de snelle hap? Dan kan je een foodbox kiezen met ingrediënten en recepten die in slechts 30 minuten op tafel staan. Of hou je van uitgebreider koken? Dan is het weekend het ideale moment om eens goed een foodbox te exploreren. Laat de Foodwizard jou helpen!